فروشگاه عسل طبیعی تهران هانی

عسل خام

عسل خام و تفاوت آن با عسل معمولی

عسل خام چیست ؟

از دیرباز استفاده از عسل خام در طب سنتی رایج بوده است. عسل خام همان عسل موجود در کندو است که بدون فیلتر و پاستوریزه کردن به وسیله زنبورها از شهد گل ساخته می شود . عسل خام حاوی انواع ویتامین ها، آنزیم ها، حدود ۲۲ اسید آمینه،۳۱ ماده معدنی متفاوت و عناصر اضافی مثل تکه های موم عسل ، گرده زنبور و بره موم است که وجود تمام این عناصر به عسل خام خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی می بخشد.
اکثر تولیدکنندگان عسل معمولا با پردازش عسل سعی میکنند ناخالصی های آن را حذف کنند که با این کار بسیاری از عناصر با ارزش غذایی و دارویی آن را از بین میبرند. عسل خام را بعد از جمع آوری از کندو از فیلتر سبک پارچه یا مش (توری ریز) عبور میدهند، با این کار ناخالصی هایی مثل قسمت هایی از موم و یا اجزای بدن زنبورها را از عسل خام جدا میکنند و در مرحله بعد با گرم کردن، فرآوری و پاستوریزه کردن آن، عسل خام را به عسل پاستوریزه (عسل شهد ) تبدیل میکنند تا مناسب سلیقه بیشتر مصرف کنندگان باشد.
اگر تصمیم دارید با اضافه کردن عسل به برنامه غذایی خود از تمام مزایای سلامتی آن بهره مند شوید باید عسل خام را انتخاب کنید. در این مقاله قصد داریم مزایای عسل خام و تفاوتش با عسل معمولی را بررسی کنیم تا شما امکان انتخاب سالم ترین عسل را داشته باشید.

عسل خام و تفاوتش با عسل معمولی

اکثر مردم با خواص عسل طبیعی آشنا هستند و به همین دلیل از عسل استفاده میکنند اما تشخیص تفاوت عسل خام و عسل معمولی برای آن ها امری چالش برانگیز می باشد. عسل طبیعی منبع غنی از ترکیبات گیاهی سالم است و مزایای دارویی و غذایی بسیاری دارد. در واقع فرآیند تولید عسل باعث می شود که بین عسل خام و عسل معمولی تفاوت ویژه ای به وجود آید.
عسل خام تحت هیچ فرآیندی پاستوریزه و تصفیه نشده است، رنگ آن کمی مات بوده و ممکن است شکرک زده باشد با این حال مزایای بسیاری برای سلامتی دارد مگر اینکه کسی به آن حساسیت داشته باشد .
برخلاف عسل خام ، در مراحل تولید عسل معمولی قبل از بسته بندی تحت فرآیند فیلتراسیون و پاستوریزاسیون قرار می‌گیرد.
در مرحله فیلتراسیون با تصفیه بیشتر، ناخالصی هایی مانند حباب هوا و خرده ریزها را ازعسل جدا میکنند تا زمان بیشتری شفاف بماند و برای خریدار جذاب تر به نظر برسد . بعد از این مرحله با پاستوریزه کردن عسل، با حرارت بالا مخمرهای موجود در عسل را از بین میبرند تا ماندگاری عسل را افزایش دهند. شاید به نظر رسد که این مراحل برای تولید یک عسل با کیفیت لازم باشد اما این فرآیندها بر روی طعم، تعداد مواد مغذی موجود در عسل، آنزیم ها وآنتی اکسیدان ها تاثیر منفی می گذارد.
محققان با بررسی عسل خام و عسل فرآوری شده متوجه شدند که عسل خام حدود ۳ الی۴ برابر بیشتر از انواع عسل های معمولی، آنتی اکسیدان دارد. وجود آنتی اکسیدان در عسل خام به طور چشمگیری باعث کاهش التهابات، کلسترول و فشار خون شده. سرعت بهبود زخم ها را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری قلبی و بعضی از سرطان ها را کاهش میدهد.
یکی از بهترین مواد موجود در عسل خام، گرده گل است که به طور شگفت آوری مغذی می باشد. گرده گل سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین ها ، آمینو اسیدها ، ویتامین ها ، اسیدهای چرب ضروری ریز مغذی ها و آنتی اکسیدان هاست.
گرده گل می تواند با التهاب ، بیماری های قلبی و سکته مغزی مقابله می کند و باعث بهبود عملکرد کبد شود همچنین برای بهبود تغذیه نامتعادل و کنترل وزن ، مشکلات خواب ، افزایش طول عمر و انرژی ، زیبایی، آلرژی فصلی، … نیز استفاده میشود. متاسفانه در مراحل پردازش عسل خام ، گرده گل از عسل حذف می شود
در دنیا عسل طبیعی یک ماده غذایی پرطرفدار می باشد که تامین و عرضه آن متناسب با تقاضای بازار کار دشواری می باشد ، به همین دلیل برخی از تولید کنندگان برای کاهش هزینه ها و بالابردن حجم تولید از قند یا شیرین کننده های مصنوعی استفاده میکنند . یکی از این شیرین کننده ها که باعث نگرانی در مورد انتخاب عسل معمولی می شود شربت ذرت است که فروکتوز بالایی دارد .عسل پاستوریزه ای که حاوی شربت ذرت است به دلیل فروکتوز بالایی که دارد باعث فشارخون ، تشکیل پلاک و تنگی رگ های خونی ، چاقی و آسیب دیدن کبد می شود .
از مهم ترین خواص عسل طبیعی خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی آن است که به دلیل وجود آنزیمی به نام گلوکز اکسیداز، مولکول های عسل به این خواص دست می یابد. متاسفانه در فرآیند فیلتراسیون و گرمادهی این آنزیم از بین می رود . با بررسی عسل هایی که خیلی کم فرآوری شده اند به این نتیجه رسیدند که از لحاظ سطح آنتی اکسیدان مشابه عسل خام می باشد ولی سطح آنزیم های موجود درعسل پاستوریزه به طور چشمگیری پایین می باشد .
اگر تشخیص عسل خام از پاستوریزه برای شما سخت است می توانید با خرید از زنبورداران محلی عسل کم پردازش شده را بخرید این عسل کیفیت و خواص بیشتری نسبت به عسل پاستوریزه دارد چون زنبورداران به هیچ وجه از فرآیند های اولترافیلتراسیون مانند کارخانه ها استفاده نمیکنند.

خواص اعجاب انگیز مصرف عسل خام

استفاده از عسل خام و طبیعی فواید بسیاری دارد که در اینجا در مورد بعضی از آنها صحبت میکنیم اما در مقاله ” خواص عسل طبیعی و فواید اثبات شده آن برای سلامتی ” مفصل به آن پرداخته ایم .عسل خام ماده ای قلیایی است که ترکیباتی مشابه ترکیبات میوه دارد ، این خاصیت باعث می شود در دستگاه گوارش قلیایی شده و تخمیر نشود بنابراین برای خنثی کردن اسید معده از آن بهره می برند. اگر دچار حالت تهوع شدید می توانید عسل را با آبلیمو و زنجبیل ترکیب کنید تا این حال را بهبود دهد و انرژی بدن را تامین کند .
افرادی که از سبک غذایی خام گیاه خواری پیروی میکنند عسل را به خاطر ارزش غذایی فوق العاده ، وجود آنزیم ها و نشاسته ی موجود در شهد گل ها که به هضم غذا کمک میکند ، بسیار دوست دارند .

از دیگر مزایای استفاده عسل خام می توان به موارد زیر اشاره کرد.

• درمان و کاهش آلرژی
• کمک به درمان دیابت
• منبع عالی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها
• تسریع روند سرماخوردگی
• شربت طبیعی برای سرفه
• موثر در بهبود انواع زخم ها و التهابات
• ضد باکتری و ضد میکروب
• تاثیرگذار در مدیریت و کاهش وزن
• درمان اسهال و مشکلات دستگاه گوارش
• تامین کننده عالی برای انرژی بدن
• کاهش خونریزی لثه و درمان کننده مشکلات دهان و دندان
• موثر در درمان شوره سر و طراوت و زیبایی پوست
• بهبود دهنده کیفیت خواب

با وجود دانستن این مطالب ممکن است هنگام خرید عسل طبیعی ، به کلماتی مثل ارگانیک و یا فرآوری شده بر خورد کرده باشید. لازم است بدانید عسل ارگانیک الزاما عسل خام نمی باشد . در تعریف عسل ارگانیک نکته ای که مهم می باشد تولید عسل براساس استاندارهای محصولات ارگانیک وزارت کشاورزی است ، یعنی در مراحل تولید عسل ، نباید از آفت کش ها و مواد شیمیایی و غیر طبیعی که در قانون ذکر شده برای زنبورها ، گل ها و عسل تولید شده استفاده کرد اما این به این معنی نیست که بر روی عسل هیچ گونه پردازشی صورت نگرفته است .در نهایت نکته ای که را که باید درباره مصرف عسل خام بدانیم این است که عسل خام ممکن است حاوی باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم باشد ، این باکتری باعث مسمومیت بوتولیسم می شود . علاوه بر این عسل معمولی هم ممکن هست حاوی گرده بوتولینوم باشد ، بنابراین کودکان زیر دوسال و زنان باردار باید از مصرف عسل طبیعی اجتناب کنند .

ارسال نظر