
بهار رسما شروع شده است، به این معنی که زنبورها و پروانه ها در باغ های سراسر کشور وزوز می کنند. از آنجایی که هفته گذشته روز زمین را جشن گرفتیم، فکر کردیم که این زمان را به افتخار زنبور عسل به خاطر تمام زحماتش اختصاص دهیم، نه تنها عسل درست کرد، بلکه دنیای ما را به مکانی زیباتر و خوش طعم تر تبدیل کرد.
در حالی که زنبورهای عسل به خاطر تهیه غذای شیرین طلایی همنام خود، عسل، شهرت دارند، آیا میدانستید که این خانمهای پرمشغله مسئول بخش بزرگی از بازار کشاورزی ما و حتی مواد غذایی بسیار خوشمزه در بشقاب شما هستند؟ دومین عملکرد بسیار حیاتی زنبورهای عسل به عنوان گرده افشانی شناخته می شود.
گرده افشانی لقاح گیاه گلدار است. گرده افشانی زمانی اتفاق می افتد که گرده از بساک گل به تخمک آن یا گل دیگر منتقل شود. زنبورهای عسل در طول زندگی خود از میلیون ها شکوفه دیدن می کنند و گرده افشان های برتر هستند زیرا در طول فصل رشد در دسترس هستند و طیف وسیعی از محصولات را گرده افشانی می کنند. بدون کار گرده افشانی زنبورهای عسل، کمیت و کیفیت بسیاری از محصولات کاهش می یابد و برخی از آنها اصلاً محصول نمی دهند.
در اینجا یک واقعیت جالب وجود دارد: یک سوم رژیم غذایی انسان از گیاهان گرده افشانی شده با حشرات گرفته می شود و زنبورهای عسل تقریباً 80 درصد از این کار را بر عهده دارند. در مورد زنبورهای شلوغ صحبت کنید! زنبورهای عسل به دلیل کار گرده افشانی خود، انتخاب غذایی بسیار گسترده تری نسبت به آنچه که در غیر این صورت می دانستیم در اختیار ما قرار می دهند. همه ما می توانیم از زنبورهای عسل کوچک برای میوه ها، سبزیجات و حبوبات زیر تشکر کنیم:
- سیب
- گیلاس
- آووکادوها
- هندوانه
- گلابی ها
- بلوبری
- طالبی
- دانه یونجه
- کیوی
- گل آفتابگردان
و این حتی همه آنها را پوشش نمی دهد! آیا می دانستید که بادام 100 درصد به گرده افشانی زنبور عسل وابسته است؟ آیا این شگفت انگیز نیست که چنین موجودات کوچکی چه کاری می توانند انجام دهند؟ در اینجا می توانید در مورد “شیفت دوم” زنبورهای عسل اطلاعات بیشتری کسب کنید.
پس غذای مورد علاقه شما با گرده افشانی زنبور عسل چیست؟ آیا این آلو آبدار، خیار ترد، بادام ترد یا عسل شیرین است؟ همه چیز را در نظرات زیر به ما بگویید!