سس عسل Teriyaki یکی از پرکاربردترین سس هایی است که می توانید در آشپزخانه خود داشته باشید. هم خوش طعم است و هم شیرین. با تنظیم مقدار زنجبیل و سیر در دستور غذا می توانید وضوح را کنترل کنید. یک افزودنی عالی برای بسیاری از دستور العمل ها، همچنین می تواند ماریناد یا سس رویه باشد. از همه مهمتر، تهیه آن سریع و آسان است.
سس Teriyaki چیست؟

Teriyaki در واقع ترکیبی از دو کلمه است. در ژاپنی، “تری” به معنای “درخشش” یا “براق” است. قسمت دوم “یاکی” به معنای “گریل” است. در ژاپن، آن را به عنوان یک روش پخت و پز تعریف می کنند، اما در ایالات متحده به آن فکر می کنیم تریاکی به عنوان سس یا ماریناد.
ممکن است حاوی پیوندهای وابسته باشد. برای اطلاعات بیشتر، خط مشی افشای حریم خصوصی و وابسته من را بخوانید.
این چاشنی آسیایی همراه با اولین مهاجران ژاپنی وارد هاوایی شد. در اینجا، برخی از مردم محلی برخی از غذاهایی را که در دست داشتند – مانند آب آناناس، مخلوط کردند تا طعمی را به عنوان طعم تریاکی ایجاد کنند.
این دستور برای نسخه سس است اما می توانید از آن به عنوان ماریناد استفاده کنید – اگر نشاسته ذرت را حذف کنید. ماریناد به اندازه سس غلیظ نیست.

عناصر
برای تهیه این سس خوشمزه فقط به چند مورد نیاز دارید، برخی از آنها احتمالاً در انبار شما هستند. در اینجا چند تخصص وجود دارد.
- سس سویا
- سرکه برنج
- آب آناناس
- عسل
- زنجبیل
سس سویا
سس سویا به عنوان پایه دستور غذا عمل می کند. هر برندی این کار را انجام می دهد، اما اگر نگران نمک در رژیم غذایی خود هستید، سس سویای کم سدیم را انتخاب کنید. اگر به دنبال گزینه ای بدون گلوتن هستید، سس سویا بدون گلوتن را انتخاب کنید.
سرکه برنج
شما چندین انتخاب برای این ماده دارید زیرا جزء کوچک اما ضروری است. “Mirin” یک شراب برنج شیرین تخمیر شده است که معمولاً در دستور العمل های ژاپنی استفاده می شود. مگر اینکه اغلب غذاهای آسیایی درست می کنید، ممکن است میرین را در دست نداشته باشید.
بنابراین من از سرکه برنج استفاده می کنم و برای متعادل کردن شیرینی یک قاشق غذاخوری عسل به دستور غذا اضافه کردم. گزینه های دیگری که باید در نظر بگیرید عبارتند از – شراب پخت چینی یا حتی اگر آن را دارید. سنت Teriyaki از sake و mirin هر دو استفاده می کند.
آب آناناس
زیاد دستور العمل های تریاکی عسل شامل آب آناناس است. این سس کمی اسیدی و طعم زیادی به سس می دهد. کنسرو آب آناناس به خوبی جواب می دهد.
عسل
عسل گل وحشی معمولی راهی عالی برای افزودن شیرینی طبیعی به دستور غذای شماست. اگر شما می خواهید خود را سس تریاکی عسل شیرین تر بودن به جای خوش طعم – مقدار عسل را افزایش دهید.
می توانید استفاده کنید انواع خاص عسل برای تغییر طعم – یعنی شبدر، شکوفه پرتقال، چوب ترش و غیره.
با این حال مراقب باشید طعم عسل با ترکیبات خوش طعم تضادی نداشته باشد. شخصا من فکرمی کنم عسل معمولی بهترین انتخاب است.
زنجبیل
زنجبیل برای طعم این دستور غذا مهم است. سعی کنید یک تکه ریشه زنجبیل تازه را در فروشگاه مواد غذایی پیدا کنید. این ارزان است و ارزش تلاش را دارد.

دستورالعمل گام به گام
1. زنجبیل و سیر : زنجبیل را با رنده خرد کنید. اگر آن ها را ندارید، از یک چاقو برای برش زنجبیل به سکه های نازک استفاده کنید – سپس آن ها را به تکه های ریز خرد کنید.
پوست کندن یا نکردن زنجبیل به شما بستگی دارد. پوست لطیف ریشه زنجبیل را می توان خراش داد اما ریشه های مسن تر برای برداشتن پوست نیاز به لایه برداری دارند.
برای سیر، می توانید آن را با ابزار مخصوص خرد کنید یا فقط آن را به قطعات ریز خرد کنید. ابتدا باید سیر را پوست بگیرید.
هنگام پخت و پز با سیر، هرچه قطعات را ریزتر خرد کنید – طعم آن قوی تر است، بنابراین این را در نظر داشته باشید. اگر سیر تازه ندارید و می خواهید پودر سیر را جایگزین کنید (از 1/2 قاشق چایخوری استفاده کنید).
2. در یک قابلمه کوچک، همه مواد را (به جز نشاسته ذرت) قرار دهید و کمی آب آناناس خوب هم بزنید تا همه چیز با هم مخلوط شود.
مواد را روی حرارت متوسط گرم کنید تا به آرامی بجوشد. بیش از حد گرم نکنید. گرمای بیش از حد می تواند به برخی از خواص تغذیه ای عسل خام آسیب برساند. برای جلوگیری از سوزش، مرتب هم بزنید.
3. در یک فنجان کوچک نشاسته ذرت را با مقدار کمی آب آناناس با هم مخلوط کنید. این را در قابلمه هم بزنید.
4. حرارت دهید تا مخلوط به ضخامت برسد شما تمایل دارید اجازه ندهید که بسوزد. از روی حرارت بردارید و در ظرف نگهداری کنید.
نحوه استفاده از سس عسل Teriyaki
سس Teriyaki در بسیاری از غذاهای مختلف مورد علاقه است. روی مرغ، همبرگر، گوشت خوک، ماهی پخته شده، میگو و حتی به عنوان ماریناد به خوبی کار می کند. اگر شما از آن به عنوان ماریناد تریاکی استفاده کنید – نشاسته ذرت را کنار بگذارید.
- لعاب برای بال مرغ تریاکی
- دیپ شیرین برای ناگت مرغ
- سس سرخ شده را در ووک با گوشت یا سبزیجات یا هر دو هم بزنید
- برای پیش غذا، کوفته های پخته شده را در سس آغشته کنید
- به عنوان سس با رشته فرنگی پخته شده استفاده کنید
برای دادن طعم و جذابیت بیشتر، می توان دانه های کنجد را به دستور غذا اضافه کرد. هنگام استفاده به عنوان لعاب، در پایان زمان پخت، تریاکی عسل را روی غذا بمالید یا ممکن است بسوزد
نحوه ذخیره سازی
خود را قرار دهید سس تریاکی خانگی در یک شیشه درب دار و در یخچال قرار دهید. به دلیل اسیدی بودن، مدت زیادی (2 تا 3 هفته) ماندگاری دارد. این سس خوشمزه با بسیاری از غذاها هماهنگ می شود که حتما قبل از فاسد شدن از آن استفاده می کنید.
سوالات متداول
طعم آن مخلوطی از ترش و شیرین است اما طعمی شور نیز دارد. آن را به عنوان یک نسخه غلیظ تر و شیرین تر از سس سویا در نظر بگیرید.
عسل به دلیل تغییر ویسکوزیته در دماهای مختلف می تواند به عنوان غلیظ کننده عمل کند. اما برای دستیابی به سس غلیظ تر در تمام دماها، نشاسته ذرت گزینه بهتری خواهد بود.
شکر قهوه ای روشن یا تیره را می توان به عنوان جایگزین عسل در دستور تهیه سس تریاکی خانگی استفاده کرد. شربت افرا یک گزینه دیگر است.
آیا این دستور پخت را دوست داشتید؟ لطفاً یک رتبه 5 ستاره (⭐⭐⭐⭐⭐) در کارت دستور غذای زیر بگذارید. و فراموش نکنید که من را در فیس بوک و دنبال کنید اینستاگرام.

دستور العمل سس تریاکی عسل
این یک سس شیرین و خوش طعم با تطبیق پذیری زیاد در آشپزخانه است. با شیرینی عسل و طعم تند سس سویا، زنجبیل و سیر، می توانید این شاهکار را تنها در چند دقیقه بسازید.
- 1/2 فنجان اب
- 1/3 فنجان آب آناناس
- 1/4 فنجان سس سویا
- 6 قاشق غذاخوری عسل
- 1 قاشق غذاخوری سرکه برنج
- 1 قاشق غذاخوری زنجبیل (ریخته شده)
- 1 قاشق غذاخوری سیر (ریخته شده)
- 1 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
از تاریک شدن صفحه نمایش خود جلوگیری کنید
-
بعد از آماده کردن سیر و زنجبیل خرد شده، همه مواد را در یک قابلمه کوچک بریزید (به جز نشاسته ذرت و کمی آب آناناس). خوب هم بزنید.
-
اجازه دهید مواد به جوش بیایند تا تقریباً به آرامی بجوشد. مرتب هم بزنید.
-
نشاسته ذرت را با مقدار کمی آب آناناس مخلوط کنید. این را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
-
مخلوط شروع به غلیظ شدن خواهد کرد. وقتی به غلظت دلخواه رسید آن را از روی حرارت بردارید.
کالری: 622کیلو کالریکربوهیدرات ها: 126gپروتئین: 7gچربی: 14gچربی های اشباع شده: 2gچربی های چند غیر اشباع: 2gچربی اشباع شده: 10gسدیم: 3255میلی گرمپتاسیم: 292میلی گرمفیبر: 1gقند: 114gویتامین A: 4IUویتامین سی: 9میلی گرمکلسیم: 35میلی گرماهن: 2میلی گرم