فروشگاه عسل طبیعی تهران هانی

انواع عسل و خواص آنها

انواع عسل و خواص شگفت انگیز آنها

انواع عسل

عسل یکی از مفیدترین محصولات غذایی است که تنوع بی نظیری از لحاظ طعم و رنگ دارد. رنگ و مزه انواع عسل ارتباط مستقیمی با نوع گیاه و شرایط اقلیمی دارد . حتی ممکن است عسلی که از یک نوع گیاه به دست آمده اگر در منطقه ای دیگر از همان گیاه تولید شود به دلیل تفاوت دما و میزان بارندگی طعم و رنگی متفاوت داشته باشد. عسل روشن تر به نسبت عسل تیره طعم ملایم تری دارد. طیف گسترده ای از انواع عسل در بازار موجود می باشد که میتوان آن های را براساس مواردی مثل نوع گل، نوع تولید، خواص، عطر و طعم دسته بندی کرد. اگر بخواهیم انواع عسل را از نظر شهد گل بررسی کنیم به سه دسته عسل تک گل، عسل مخلوط (چند گیاه) و عسل وحشی (جنگلی) تقسیم می شوند.

عسل تک گل :

در برخی از مناطق اغلب پوشش گیاهی از یک نوع گیاه می باشد که عسل تولید شده از آن عطر و طعم آن گیاه را بیشتر از سایر گیاهان خواهد داشت عسل تک گل با نسبت سایر اثر ها به سختی به دست می‌آید زیرا کنترل و پراکندگی زنبور ها در منطقه وسیع کار غیر ممکنی است رایج ترین نوع عسل تک گل موجود در بازار عسل شبدر عسل اقاقیا عسل آفتابگردان می باشد

عسل مخلوط (چند گیاه):

زنبورداران شهد گل های مختلف را با یکدیگر مخلوط می کنند تابه غلظت، رنگ و طعم مطلوب و یکنواختی برسند اغلب عسل های تجاری از این دسته اند مانند عسل های کوهستان ،عسل مرکبات ،عسل مزارع و …

عسل جنگلی

هر ساله در مناطق خاصی از گیاهان وحشی عسلی به دست می آید که بدون دخالت زنبورداران و به طور طبیعی توسط زنبورهای وحشی ساخته می شود این عسل به دلیل تفاوت آب و هوایی طعم و رنگش از سالی به سال دیگر متفاوت می باشد از معروفترین و پرطرفدارترین عسل وحشی میتوان عسل مانوکا در نیوزلند و یا عسل تیره رنگ جنگلی در آلمان را نام برد.
عسل ها را میتوان علاوه بر نوع گل از نظر نوع تولید به دسته عسل طبیعی، تغذیه ای ( شکری) و عسل مصنوعی تقسیم بندی کرد .

عسل طبیعی :

طبق استانداردهای تعریف شده زمانی که زنبور عسل از شهد گیاهان مختلف تغذیه کند عسل به دست آمده عسل طبیعی می باشد در غیر این صورت اگر به جای شهد گل از قند یا شکر استفاده کند، فرآورده به دست آمده را نمیتوان عسل طبیعی دانست
مقداری از عسل تولید شده توسط زنبوران برای تغذیه کلونی مورد نیاز هست و مازاد آن را زنبورداران برداشت میکنند، به این ترتیب بیشتر زنبورداران چند شان عسل را از پاییز برای تغذیه بهاره کلونی نگه داری میکنند تا عسل مرغوبت تری تولید کنند. اگر قصد خرید عسل طبیعی دارید میتوانید از فروشگاه ما عسل طبیعی زاگرس را تهیه نمایید.

عسل تغذیه ای :

در حال حاضر این روش تولید عسل یک روش مرسوم بین بسیاری از زنبورداران می باشد. تولید کنندگان عسل برای این که در زمان کمتر مقدار تولید عسل را افزایش دهند، زنبوران خود را به روش مصنوعی با شیرین کننده هایی مثل شربت شکر، شیره انگور و یا توت تغذیه میکنند. عسل حاصل از این روش طعم و بوی عسل طبیعی را ندارد و معمولا مقدار قندهای مضر مثل ساکارز در آن بسیار بالاست.

عسل مصنوعی :

عسل مصنوعی یا تقلبی ترکیبی است که بدون دخالت زنبورساخته میشود، این نوع عسل معمولا از قند نیشکر و میوه های شیرینی مثل خرما، هندوانه ، خربزه، شیره انگور و کدو تنبل ساخته میشود. در واقع شهد حاصل از این مواد با غلیظ کردن آبمیوه ها به روش های صنعتی و مصنوعی و با افزودن اسانس و طعم دهنده های شیمیایی به دست می آیند .

جالب است بدانید در میان انبوه گیاهان مختلف که زنبوران از شهد آنها تغذیه میکنند، تعداد کمی می توانند شهد کافی برای زنبوران عسل ترشح میکنند. مهم ترین گیاهان عسل زا که عسل آنها در بازار موجود می باشد عبارتند از :
انواع شبدرها : سفید ، قرمز ، شیرین
انواع یونجه ها : باغی و معمولی
انواع گیاهان وحشی : آویشن کوهی ، کنگر ، قاصدک ، کاکوتی ، گون و …
سایر گیاهان :ریحان ، تمشک ، کنار ، مرکبات ، آفتابگردان ، پنبه و …

خواص انواع عسل های طبیعی

۱٫ خواص عسل آویشن

عسل آویشن یک اکسیر انرژی زا و مقوی برای مغز و اعصاب و تقویت کننده حافظه است . این نوع عسل برای دردهای شکمی و روده ، دردهای دوران عادت ماهیانه ، درمان دیابت و سرفه و گلودرد مفید است . هچنین عسل آویشن را برای عفونت های عمومی بدن و پانسمان زخم بستر استفاده میکنند.

۲٫ عسل اقاقیا

عسل اقاقیا یکی از معطرترین عسل ها می باشد که علاوه بر نشاط آور بودن مقوی و انرژی زا بوده و باعث تقویت حافظه می شود . این عسل برای درمان بیماری های صفرا ، دیابت ،کم خونی ، عفونت های زنانه ، ناراحتی چشمی و رشد کودکان بسیار مفید است . از سایر خواص عسل اقاقیا می توان به خواب آور بودن و آرام بخش بودن برای بزرگسالان اشاره کرد . اگر همراه با سیب مصرف شود یکی از بهترین آنتی بیوتیک هایی است که در درمان سرماخوردگی مفید می باشد

۳٫ عسل بابونه

عسل بابونه علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن ، مغز و حافظه به کاهش تب ، سردرد و میگرن هم کمک میکند . عسل بابونه کاهنده درد دوران پریود ، ناراحتی های زنانه و یائستگی ، انواع آلرژی ها ، فشار خون و درد های استخوانی می باشد . از دیگر خواص عسل بابونه می توان به دفع کرم کدو در کودکان ، افزایش شیردهی مادران ، درمان سرگیجه و التهابات مغزی ، ناراحتی های معده و روده ، ورم مثانه و پروستات اشاره کرد .

۴٫ عسل گون

عسل گون یکی از مواد انرژی زایی است که به تقویت حافظه و مغز و اعصاب کمک میکند علاوه بر این برای کم خونی ، کم خوابی ، زخم و درد چشم ، ورم ملتحمه چشم ، درمان درد معده و روده و کلیه ، مثانه و مجاری ادراری ، دردهای سینه و گرفتگی صدا بسیار مفید است

۵٫ عسل مانوکا

عسل مانوکا یک عسل وحشی از مناطق جنگلی استرالیا و نیوزلند است به عنوان یک آنتی بیوتیک برای درمان زخم ها استفاده می شود . از خواص دیگر عسل مانوکا می شود به بهبود سیستم گوارشی و دردهای شکمی ، تقویت سیستم ایمنی بدن و خاصیت انرژی زایی آن اشاره کرد.

۶٫ عسل آفتاب گردان

عسل آفتاب گردان یک عسل با عطر ضعیف و طعم مطبوعی است که به رنگ زرد کهربایی مایل به سبز می باشد . از خواص عالی این عسل می توان به درمان ناراحتی های ریوی ، حنجره ، برونشیت ، تسکین دهنده سرفه و سرما خوردگی اشاره کرد

۷٫ عسل یونجه

عسل یونجه یک عسل آرام بخش و نشاط آور است که منبع خوبی از ویتامین های A وK میباشد برای افرادی که خون دماغ میشوند بسیار مفید است . عسل یونچه علاوه بر طعم و عطر خوشی که دارد خون ساز ، بندآورنده خون ، مناسب برای اختلالات قاعدگی ، ملین است و برای افرادی که مشکل لرزش اندام دارند مفید است. این عسل در ابتدا که تولید میشود بی رنگ یا کهربایی است به سرعت کریستالی شده و به شیرغلیظ سفید رنگی تبدیل میشود.

۸٫ عسل چند گیاه

عسل چند گیاه یک عسل بهاره است که تاثیر خوبی بر روی بیماری ها و مشکلاتی مثل ورم و عفونت معده ، ورم روده ، میگرن ، سنگ کلیه ومثانه ، یبوست ، آسم ، بی خوابی ، اسهال و تب دارد

۹٫ عسل مرکبات

خواص دارویی عسل مرکبات برای پیشگیری از انواع سرطان مثل سرطان معده ، کاهش کلسترول ، درمان سکسکه ، ناراحتی صفرا ، کرم های روده ، تصفیه خون و کاهش ورم های بدن مفید است . این نوع عسل منبع خوبی از ویتامین C می باشد و برای درمان سرماخوردگی و تقویت معده بی نظیر است.

۱۰٫ خواص درمانی عسل مرکبات؛

عسل مرکبات تقويت کننده حافظه، انرژی زا، مقوی معده و باد شکن است. این نوع عسل برای کمبود ويتامين (سی)، ناراحتی های صفرا، کرم های روده و سرطان های معده مفید می باشد. عسل مرکبات نرم کننده سينه بوده و برای سرما خوردگی، کاهش ورم های بدن مفید است. این عسل تصفيه کننده خون، اشتها آور، مسکن و مفيد برای سکسکه است، همچنین این نوع عسل از انواع سرطان ها پیشگیری می کند و باعث کاهش کلسترول می شود.

۱۱٫ عسل زرشک

عسل زرشک در فصل بهار تولید می شود و مخصوص منطقه خراسان می باشد . عسل زرشک طعمی شیرین و رنگ زرد طلایی با عطر مطبوعی دارد ، این عسل باعث تصفیه خون ، کاهش فشار خون ، تنظیم قند خون میشود و درمان کننده مشکلات کبدی است .

ارسال نظر