عسل یک خوراکی طلایی است که به لطف تلاش زنبورها می توانیم از آن لذت ببریم. زنبورها با جمع آوری شهد گیاهی از میلیون ها شکوفه، شهد آب را به شکل پایدار غذا تبدیل می کنند. یکی از قابل توجه ترین ویژگی های عسل، ماندگاری طولانی مدت بدون فاسد شدن آن است. بیاموزید که چرا عسل ماندگاری طولانی دارد و چگونه می توان فهمید که آیا مصرف آن بی خطر است یا خیر. عسل بد میشه – همیشه؟
چرا عسل منقضی نمی شود یا فاسد نمی شود؟

من مطمئن هستم که داستان های مربوط به یافتن عسل را شنیده اید که هزاران سال قدمت دارد و هنوز فاسد نشده است. آنها درست هستند – اگرچه من کمی در مورد طعم خوب آن چیزهای قدیمی شنیده ام. طعم آن باید نامطلوب باشد حتی اگر خوردن آن بی خطر باشد.
ممکن است حاوی پیوندهای وابسته باشد. برای اطلاعات بیشتر، خط مشی افشای حریم خصوصی و وابسته من را بخوانید.
بسیاری از مصرف کنندگان داستان هایی در مورد شیشه هایی دارند که به مدت 10 سال یا بیشتر نگه داشته اند و هنوز خوراکی و خوشمزه هستند. این یک اتفاق رایج است اگرچه برخی از این ظروف به دلیل ترس یا احتیاط دور انداخته می شوند.
ترکیب عسل چیست؟
عسل یک قند فوق اشباع است که توسط زنبورها از شهد جمع آوری شده گل یا ترشحات حشرات ایجاد می شود.
این یک غذای خام است که از قندها (گلوکز، فروکتوز، مالتوز و ساکارز) تشکیل شده است. این واقعیت که محتوای قند بالایی دارد یکی از دلایلی است که می تواند برای مدت طولانی بدون فاسد شدن دوام بیاورد. اما عوامل دیگری نیز در کار هستند.
دلایل مقاومت عسل در برابر فساد
- محتوای قند بالا – آب کم
- خواص اسیدی
- آنزیم های زنبورها
رسیده عسل مقدار کمی آب دارد. زنبورداران از الف استفاده می کنند انکسار سنج تا مطمئن شوند محصولشان آماده برداشت است.
این محیط کم آب باعث می شود که باکتری ها رشد نکنند. تمام رطوبت از باکتری ها مکیده شده و باعث مرگ آنها می شود.
عسل علیرغم طعم شیرینی که دارد، در واقع اسیدی است. اکثر انواع دارای الف هستند pH حدود 3.26 – 4.48، موجودات کمی می توانند در آن رشد کنند. باکتری هایی مانند سالمونلا یا کولیک E در این محیط اسیدی رشد نمی کنند.
در طول فرآیند تبدیل، زنبورها اینورتاز را به شهد خام اضافه می کنند. این باعث می شود آنزیم های گلوکز اکسیداز هم پراکسید هیدروژن و هم اسید گلوکونیک تولید کنند.
این ترکیبات با هم کار می کنند تا از رشد قارچ ها، باکتری ها و سایر میکروارگانیسم هایی که باعث فاسد شدن غذا می شوند جلوگیری کنند.

عوامل موثر بر ماندگاری
عسل تازه رسیده که به درستی از کندو برداشت و نگهداری می شود، برای مدت بسیار طولانی آماده است. اما، کارهایی وجود دارد که ما برای آن انجام می دهیم که می تواند ماندگاری آن را تحت تاثیر قرار دهد.
بیشتر اینها به کیفیت عسل مربوط می شود. منظورم از این، طعم و رنگی است که به ظاهر و طعم آن مربوط می شود.
هنگامی که قصد دارید عسل خود را ذخیره کنید، این عوامل را در نظر داشته باشید:
- قرار گرفتن در معرض رطوبت
- دمای ذخیره سازی
- قرار گرفتن در معرض نور
محافظت از آن در برابر رطوبت یکی از مهم ترین راه هاست از خراب شدن عسل جلوگیری کنید.
عسل مرطوب کننده است. این بدان معنی است که آب را از هر چیزی که در آن یا اطراف است جذب می کند. حتی می تواند آب را از هوا جذب کند. مقادیر کم برای کوتاه مدت در یک گلدان عسل زیبا – خوب. اما، این نیست بهترین راه برای نگهداری عسل بلند مدت.
دما نیز در حفظ بهترین کیفیت عسل نقش دارد. دمای بسیار بالا ممکن است به برخی از خواص ضد میکروبی آن آسیب برساند.
با این حال، دمای پایین تر می تواند سرعت تبلور را افزایش دهد. کریستالیزاسیون یک فرآیند طبیعی است که لزوماً به این معنی نیست که چیزی اشتباه است.
اما، ممکن است آن طور نباشد که شما می خواهید از آن لذت ببرید. نه، ترس – شما می توانید عسل را به حالت طبیعی خود برگردانید با کمی صبر
نگهداری عسل در نور روشن می تواند باعث تیره شدن سریعتر آن شود. این بدان معنا نیست که مصرف آن بی خطر است، بلکه بیشتر یک مشکل آرایشی است. با این حال، یک ظرف تیره یا کمد تیره بهترین است.
چیزهایی که باعث فاسد شدن عسل می شود
با وجود توانایی های چشمگیرش، عسل تحت شرایط خاصی می تواند بد شود. وقتی چیزهایی به آن اضافه میشود یا بهطور نامناسب ذخیره میشود، در تواناییهای خاص آن اختلال ایجاد میکند.
- مواد آلوده یا اضافه شده
- تبلور در طولانی مدت
مواد اضافه شده
در سراسر جهان، فروش عسل یک تجارت بزرگ است و هر صاحب کسب و کاری صادق نیست. یافتن محصولی (مخصوصاً از کشورهای دیگر) که با موادی مانند شربت ذرت، ملاس و غیره تقلب شده باشد، غیرمعمول نیست.
این کار برای کشش بیشتر مقدار محصول برای فروش انجام می شود. با افزودن بدلیجات شیرینی که تولید آنها ارزانتر است، فروشنده محصول بیشتری دارد.
هر ماده اضافه شده می تواند تعادل قند/آب و محتوای آنزیم را به هم بزند و منجر به فساد شود. گاهی اوقات، خودمان این کار را ناخواسته انجام می دهیم.
هنگام ساخت محصولات دم کرده مانند آتش جider، یا عسل، زنجبیل، چای لیمو -برای اطمینان از اینکه رطوبت زیادی اضافه نمی کنیم. عاقلانه است که مراقب علائم خراب شدن باشید.

تخمیر در یک دوره طولانی
کریستالیزاسیون یک فرآیند طبیعی است که در اکثر انواع عسل اتفاق می افتد. وقتی عسل شما متبلور می شود یا “به شکر تبدیل می شود” نگران نباشید.
به راحتی می توانید آن را تعمیر کرده و دوباره به حالت مایع تبدیل کنید. حتی اگر برخی از مردم از آن به این شکل لذت می برند – به آن می گویند عسل خامه ای زمانی که عمدا متبلور می شود.
با این حال، یک موقعیت وجود دارد که کریستالیزاسیون می تواند در نتیجه عسل بد می شود. زنبورها عسل را می رسند با کاهش مقدار رطوبت به یک سطح پایدار – این اغلب حدود 18٪ در نظر گرفته می شود.
در شیشه ای که در حال کریستالیزاسیون است، با تشکیل کریستال های شکر، آب اضافی آزاد می شود. اگر در ابتدا عسل دارای مقدار آب بالای مرزی بود، این رطوبت بیش از حد می تواند منجر به تخمیر شود.
نشانه هایی که نشان می دهد عسل بد شده است
چگونه می توانید بگو که شیشه عسلت خراب شده? این فرآیند بیشتر شامل حس بینایی، بویایی و چشایی شما می شود.
یک شیشه خراب ممکن است کدر و دانهدار شود – اما این ممکن است فقط تبلور باشد، بنابراین خیلی سریع آن را بیرون نریزید. بوی ترش میده؟ کمی بچشید تا ببینید آیا طعم آن از بین میرود یا خیر.
هر نشانه ای از کپک به این معنی است که از بین رفته است و باید فورا دور ریخته شود. لطفاً آن را به زنبورهای وحشی ندهید – می تواند هاگ را از آن حمل کند فولبرود آمریکایی که ممکن است به مستعمرات وحشی آسیب برساند.
تخمیر یکی از شایع ترین نشانه های فاسد شدن عسل است. وقتی این اتفاق میافتد ظاهری حبابدار کف آلود و بوی مخمری پیدا میکنید. این عالی است اگر میخواهید ماست درست کنید، اما یک ویژگی مطلوب برای یک شیشه عسل سفره نیست.
نتیجه
مصرف عسل فاسد می تواند منجر به مسمومیت غذایی شود و تهدیدی جدی برای سلامتی شما باشد. اما هنگامی که به درستی بطری و نگهداری شود، عسل به ندرت فاسد می شود یا خراب می شود.
در واقع، برای پیدا کردن چیزی با ماندگاری طولانیتر سخت خواهید بود. اما، اما به خاطر داشته باشید که طعم و رنگ عسل ذخیره شده می تواند در طول زمان تغییر کند – حتی اگر هنوز مصرف آن بی خطر باشد. اگر شک جدی دارید – آن را دور بریزید.
سوالات متداول
عسل خام با رطوبت کم در صورت نگهداری مناسب می تواند ماندگاری نامحدودی داشته باشد.
آره، انجماد عسل یک روش عالی برای ذخیره سازی است – حتی می توانید این کار را با شانه انجام دهید.
من عسل تخمیر شده یا عسلی که بو می دهد، مخمر یا ترش نمی خورم.
اگر خوب به نظر می رسد، بوی عسل می دهد و مزه ترش یا مخمر ندارد – عسلی که برای مدت طولانی نگهداری شده است، احتمالاً خوردن آن مناسب است.
عسل (به عنوان یک محصول غذایی) با وجود ماندگاری بسیار طولانی، باید تاریخ انقضا روی شیشه داشته باشد. این یک قانون صنایع غذایی است.