آب در عسل [Using a Refractometer]


عسل حاوی قند، پروتئین، آنزیم، اسیدهای آلی و بسیاری از مواد دیگر است. همچنین حاوی مقداری آب است. هنگامی که رسیده، رطوبت آن بین 14 تا 20 درصد است و برای مدت طولانی بدون خراب شدن باقی می ماند. اگر سطح از آب در عسل خیلی زیاد است، ممکن است خراب شود. زنبورداران از رفرکتومتر عسلی استفاده کنید برای اندازه گیری رطوبت محصول خود.

انکسارسنج عسلی برای اندازه گیری محتوای آب در تصویر عسل استفاده می شود.

Uبرای اندازه گیری آب در عسل رفرکتومتر بخوانید

عسل مرطوب کننده است. این بدان معنی است که رطوبت هوا را جذب می کند. قاب هایی که قبل از اینکه زنبورها فرآیند تبدیل را تمام کنند از کندو برداشت می شوند ممکن است رطوبت زیادی داشته باشند.

ممکن است حاوی پیوندهای وابسته باشد. برای اطلاعات بیشتر، خط مشی افشای حریم خصوصی و وابسته را بخوانید.

قاب هایی که به درستی ذخیره نشده اند می توانند رطوبت هوا را قبل از استخراج جذب کنند. هنگامی که عسل در سطل های باز و بدون درپوش محکم بسته می شود، همین اتفاق می افتد.

در درصد آب موجود در عسل بسته به منبع و منشا شهد متفاوت است. مقداری انواع عسل تمایل به داشتن رطوبت بالاتر (یا کمتر) درست در خارج از کندو دارند.

هیچ کس یک محصول ویران شده را نمی خواهد. و برای زنبوردارانی که فروش عسل، داشتن محصول شما در سطح رطوبت مناسب بسیار مهم است. آنها از ابزار خاصی به نام رفرکتومتر برای اطمینان از محصول خوب استفاده می کنند.

اگر رطوبت عسل خیلی کم باشد، ممکن است سریعتر متبلور می شوند اما در خطر خراب شدن نیست با این حال، سطح بالای آب منجر به تخمیر می شود.

تخمیر

به عنوان یک محصول غذایی خام، عسل حاوی برخی از مخمرهای طبیعی است. هنگامی که مخمرها، دمای گرم و آب با هم ترکیب می شوند – تخمیر می شود.

اگر در حال درست کردن مید هستید، این یک چیز عالی است – اما لزوماً چیزی نیست که بخواهید برای شیشه شما اتفاق بیفتد.

عسل رسیده (با رطوبت کمتر) حاوی مخمرهای کمتری است. این مخمرها را می توان با گرما از بین برد. با این حال، این توصیه نمی‌شود، زیرا برخی از فواید سالم داشتن عسل خام را نیز از بین می‌برید.

رفرکتومتر عسلی چیست؟

رفرکتومتر عسل وسیله جالبی است که زنبورداران از آن استفاده می کنند مقدار آب را اندازه گیری کنید ابزار لوله مانند ضریب شکست را اندازه گیری می کند و یک قرائت می دهد.

همانطور که نور از طریق هر ماده ای حرکت می کند، تغییر جهت می دهد یا خم می شود. به این حالت انکسار می گویند و میزان شکست به غلظت مواد جامد در محلول بستگی دارد.

به انجمن زنبورداری ما بپیوندید

رایگان “رازهای زنبورداری موفق” به همراه خبرنامه هفتگی با اطلاعات در مورد زنبورها، زنبورداری و موارد دیگر…

انکسارسنج ها میزان خمش نور را هنگام عبور از ماده اندازه گیری می کنند. این ضریب شکست است.

زنبورداران تنها کسانی نیستند که از رفرکتومتر استفاده می کنند. آنها انواع مختلفی دارند و در صنایع از جمله پزشکی، گوهرشناسی و صنعت خودرو استفاده می شوند.

رفرکتومترهای عسلی کمی متفاوت از انواع دیگر هستند. آنها به جای اندازه گیری جامدات موجود در یک ماده، میزان آب را اندازه گیری می کنند. این باعث می شود آنها ابزاری عالی برای اندازه گیری سطح آب در عسل باشند.

برای اندازه گیری رطوبت نیز می توان از رفرکتومتر معمولی استفاده کرد. اما آنهایی که برای عسل علامت گذاری شده اند برای زنبوردار معمولی قابل خواندن و درک هستند.

مقیاس آنها معمولا بین 10-30 درصد آب را نشان می دهد. هنگام اندازه گیری قندها (و عسل شکر است) از مقیاس بریکس برای بدست آوردن قرائت استفاده می شود.

استفاده از پیپت برای قرار دادن عسل بر روی تصویر منشور انکسارسنج.

نحوه استفاده از رفرکتومتر عسلی

آ انکسارسنج عسل آسان است برای استفاده و ارائه اطلاعات مهم در مورد وضعیت محصول شما. هر زمان که شک دارید، زمان آن فرا رسیده است سطوح رطوبت را تست کنید.

  • صفحه صاف شفاف بالای منشور شیشه ای را به سمت بالا بکشید
  • چند قطره عسل را به سطح شیشه اضافه کنید – از ایجاد حباب جلوگیری کنید
  • پانل صاف را روی شیشه ببندید و کمی تکان دهید تا عسل پخش شود
  • رفرکتومتر را به سمت نور روشن نگه دارید – از طریق چشمی نگاه کنید
  • به دنبال خط تیز بین میدان آبی و سفید بگردید – این خواندن شماست
خوانش درجه بریکس 18 درصد روی تصویر رفرکتومتر عسلی.

پس از استفاده حتما رفرکتومتر خود را تمیز کنید. از یک پارچه مرطوب بدون پرز برای تمیز کردن هر دو پانل دستگاه استفاده کنید. ابزار خود را در جعبه نگهداری کنید تا از منشور و سایر قطعات ظریف محافظت کنید.

در حالی که هیچ استاندارد مورد توافق جهانی وجود ندارد، اکثر زنبورداران خواهان آن هستند میزان رطوبت عسل بین 16 تا 18 درصد – مطمئناً هرگز بالاتر از 19٪ نیست. هنگامی که سطح آب در حدود این عدد افزایش می یابد، ضرب مخمر به شدت افزایش می یابد.

کالیبره کردن رفرکتومتر

هنگامی که رفرکتومتر شما وارد شد، ایده خوبی است که قبل از استفاده از آن برای اولین بار آن را کالیبره کنید. پس از آن، کالیبراسیون مجدد یک بار در فصل کمک می کند تا مطمئن شوید که به درستی کار می کند.

یک پیچ کوچک روی دستگاه برای تنظیم کالیبراسیون استفاده می شود و به راحتی می تواند در حمل و نقل با آن برخورد کند. اکثر واحدهای جدید دارای یک راه حل ویژه برای کالیبراسیون هستند.

به عنوان مثال، اگر قرار است راه حلی که با واحد شما ارائه می شود 20% قرائت بریکس داشته باشد – شما پیچ را بچرخانید تا این مقدار را بدست آورید.

استفاده از روغن زیتون برای کالیبره کردن

اگر محلول خاصی برای کالیبراسیون ندارید، می توانید از روغن زیتون بکر استفاده کنید. قرائت بریکس آن حدود 71.5 خواهد بود که 27 درصد آن آب است.

پانل شفاف بالای دستگاه را زنده کنید، سطح شیشه صاف را با یک پارچه بدون پرز تمیز کنید. مراقب باشید، آن را خراش ندهید – این منشور شماست.

چند قطره از محلول کالیبراسیون خود را به شیشه تخت اضافه کنید – از حباب های هوا اجتناب کنید. به آرامی صفحه شفاف را فشار دهید و باعث پخش شدن محلول شود.

رفرکتومتر را به سمت نور روشن نگه دارید، در صورت نیاز زاویه را تنظیم کنید – از طریق چشمی نگاه کنید. اگر نما مبهم است، ممکن است مجبور شوید چشمی خود را تنظیم کنید. به دنبال یک میدان آبی و سفید با یک خط تیز باشید که در آن دو رنگ به هم می رسند. این قرائت بریکس شما بر حسب درجه است – یعنی 27%.

اگر قرائت بسیار نزدیک به محلول کالیبراسیون شما نیست، باید رفرکتومتر عسلی خود را تنظیم کنید.

پیچ کالیبراسیون روی دسته است و اغلب دارای روکش است. درپوش را بردارید و از یک پیچ گوشتی کوچک برای تنظیم خط تیز به اندازه مناسب محلول خود استفاده کنید.

هنگامی که واحد شما روغن زیتون را به درستی می خواند، می دانیم که باید آماده استفاده باشد. به یاد داشته باشید، شما فقط باید هر چند وقت یکبار این فرآیند را انجام دهید. قبل از هر بار استفاده نیازی به تنظیم ندارد.

انکسارسنج جدید عسل در یک تصویر موردی.

نحوه خرید بهترین رفرکتومتر عسلی

چه زمانی خرید رفرکتومتر عسلی، نیازی به صرف صدها دلار نیست. مدل های زیادی با قیمت کمتر از 50 دلار در دسترس هستند – بسیاری از آنها با قیمت کمتر از 30 دلار. برای زنبوردار روزمره، اینها به خوبی کار خواهند کرد. قیمت من در آن زمان کمتر از 25 دلار بود و بیش از 5 سال است که عالی کار می کند.

اگر می خواهید قیمت آن را بپردازید دیجیتال گران قیمت، عالیه. با این حال، مدل‌های کم‌هزینه کار را به خوبی انجام می‌دهند.

رفع رطوبت اضافی در عسل

به طور کلی زنبورها عسل را پس از رسیدن با موم می پوشانند. این بدان معنی است که قاب های درپوش معمولاً به اندازه کافی کم آب هستند که مشکلی ایجاد نمی کنند.

به هر حال همیشه درست نیست. من سال‌هایی را تجربه کرده‌ام که هوای بارانی زیاد و روزهای مرطوب منجر به تولید قاب‌های درپوش شده با محتوای آب بالاتر از حد مطلوب شده است.

همچنین، رایج است زمانی که برداشت عسل برای داشتن فریم هایی که تعدادی سلول بدون درپوش روی قاب دارند. زنبوردار باید چه کار کند؟

قاب با سلول های بدون درپوش و تصویر انکسارسنج.

اگر رفرکتومتر عسلی شما سطح رطوبت بالایی را نشان می دهد قبل از استخراج، وحشت نکنید. ساده ترین کار این است که سوپرهای عسلی را در اتاقی با رطوبت کم قرار دهید و چند روزی روی آنها بادبزن داشته باشید.

بیشتر زنبورداران فقط برای این منظور از رطوبت گیر اتاق استفاده می کنند. آنها گران نیستند و سال ها دوام می آورند.

وقتی سوپرهایی دارم که از نظر محتوای آب در مرز هستند، آنها را با پنکه ای که در آنها دمیده می شود، کنار هم می نشینم. رطوبت گیر برای یک یا دو روز روی 35-40٪ تنظیم می شود. تا آن زمان، محتوای آب عسل به اندازه کافی کاهش یافته است تا ادامه یابد.

کاهش رطوبت عسل با استفاده از رطوبت گیر و پنکه در تصویر اتاق.

همین فرآیند برای سطل ها نیز کار خواهد کرد. شما باید درب را بردارید و خوب است که یک فن در بالای سطل باز باشد.

توجه داشته باشید که کارکردن رطوبت گیر (یا تهویه مطبوع) برای کاهش رطوبت اتاق برای این فرآیند بسیار مهم است. باد زدن هوای مرطوب باعث بدتر شدن وضعیت می شود نه بهتر.

حفاظت از محصول

مستعمرات ما بسیار سخت کار می کنند تا یک منبع غذایی کامل تولید کنند. آنها حتی به اندازه کافی برای به اشتراک گذاشتن با ما به دست می آورند. عسل رسیده تقریباً برای همیشه ماندگار است بدون اینکه بد بشه اگر به درستی نگهداری شود و از رطوبت محافظت شود، در صورت نیاز آماده خواهد شد.

سفارش فوری عسل ♥